"Місцеві політики, які здійснюють управління в федеральному окрузі Колумбія, угледіли в цьому (проведенні параду) несподівано надану їм можливість поживитися", - написав Трамп у Twitter.

За його словами, "за проведення великого урочистого військового параду вони виставили настільки абсурдно високу ціну", що він скасував проведення заходу. При цьому Трамп не виключив, що парад все ж відбудеться, але вже наступного року.

На зекономлені на параді кошти Трамп запропонував придбати побільше винищувачів. А також повідомив, що в парадах він все ж візьме участь, причому відразу в двох: на базі ВПС США Ендрюс у штаті Меріленд і в Парижі, де пройде грандіозне військове шоу з нагоди 100-річчя річниці припинення військових дій у Першій світовій війні.

Президент прийняв рішення про проведення параду після того, як побував на військовому параді в Парижі в липні 2017 року, і цей захід справив на нього сильне враження.

Від самого початку Трамп побажав провести парад в День незалежності США 4 липня, проте пізніше він був перенесений на 10 листопада. 11 листопада в США святкують День ветеранів.

У Білому домі планували витратити на парад 10-30 мільйонів доларів, проте в процесі сума зросла до 92 мільйонів. 

Військові паради в Сполучених Штатах проводяться рідко. У 1991 році танки і тисячі військових пройшлися Вашингтоном, щоб відсвяткувати успіх у війні в Перській затоці.

ІА "Вголос": НОВИНИ