Так пояснила у четвер позицію глави Білого дому речниця його адміністрації Сара Сандерс, передає Укрінформ.

«Як неодноразово заявляв президент, він не вважає, що йому корисно вступати в суперечки з Володимиром Путіним. Але, на його думку, існують місця, де ми можемо співпрацювати з Росією. Це, зокрема, стосується Сирії, Північної Кореї чи інших глобальних проблем, з якими стикається світ», – зазначила Сандерс.

Таким чином, вона відповіла на запитання журналіста про те, чи не вважає Трамп, що Путін брехав йому просто в обличчя під час зустрічі у В'єтнамі.

Речниця Білого дому наголосила, що президент Трамп «продовжуватиме шукати шляхи, як ми можемо працювати з тими, хто допомагає Америці», маючи на увазі, в тому числі Росію.

Нагадаємо, Дональд Трамп і Володимир Путін минулої суботи зустрілися на економічному формі АТЕС у В'єтнамі, обговоривши низку питань зовнішньої політики. При цьому, президент США під час зустрічі з журналістами заявив, що повністю довіряє російському лідеру, коли той стверджує, що Кремль не втручався у президентські вибори в США.

«Щоразу, коли ми з ним (з Путіним – ред.) бачимось, він каже: «Я цього не робив». І я дійсно вірю, коли він мені це говорить, що так воно і є», – заявив журналістам президент США.

Це висловлювання викликало хвилю критики в бік президента Трампа. Зокрема, в ЦРУ підтвердили висновки щодо злочинної активності російських спецслужб в США під час виборів. Впливовий сенатор США Джон Маккейн назвав таку позицію президента «загрозою національній безпеці» США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ