Президент США заявив про це під час конференції в Білому домі, присвяченій насильству із застосуванням зброї. Участь у заході брали вчителі та учні зі школи Марджорі Стоунман Дуглас, де стався напад, – передає ВВС.

Співробітник навчального закладу зі зброєю може зупинити напад «дуже швидко», – сказав американський президент.

Дональд Трамп також підтримав пропозицію посилити систему перевірок охочих придбати зброю.

Стрілянина в школі у Флориді стала найкривавішою за кількістю жертв з 2012 року.

Обвинуваченого в масовому вбивстві – 19-річного Ніколаса Круза – через годину затримали, він повністю визнав провину.

«Ми будемо проводити дуже суворі перевірки, особливо щодо психічного здоров'я [тих, хто захоче придбати зброю]», – сказав президент школярам, ​​які пережили напад.

Одночасно Трамп підтримав пропозицію, яку раніше висловлювали в Національній стрілецькій асоціації США, – дозволити вчителям та іншим працівникам шкіл носити зброю.

«Якби у вас був учитель, який знав би, як поводитися з вогнепальною зброєю, можливо, що він міг би досить швидко зупинити напад», – сказав Трамп.

Він додав, що пропозиція стосується лише людей, які «добре вміють поводитися з вогнепальною зброєю». Раніше під час виборчої кампанії 2016 року Трамп заперечував, що він виступає за зброю в школі.

«Корумпована Гілларі сказала, що я хочу, щоб зброя була в шкільних класах. Це не так!», – написав Трамп в Twitter 2016 року.

Президент Трамп також розкритикував ідею створення зон навколо шкіл, де буде заборонено носити зброю.

«Ми тут, тому що у моєї дочки більше немає голосу. Її вбили минулого тижня, її у нас забрали. Вона отримала дев'ять куль на третьому поверсі. Ми, вся країна, нічого не зробили для наших дітей», – своє обурення президенту висловив Ендрю Поллак, батько вбитої учениці в школі у Флориді.

Чергова стрілянина у школі викликала й іншу дискусію – щодо обмеження права володіння вогнепальною зброєю.

У середу учні та вчителі школи в Паркленді вирушили до столиці штату Флорида Таллахассі, щоб переконати законодавців штату обмежити продаж напівавтоматичної зброї.

Демонстрації на підтримку цієї вимоги також пройшли у Вашингтоні, Чикаго і Піттсбурзі.

Нагадаємо, внаслідок стрілянини в місті Паркленд штату Флорида загинуло 17 людей. П'ятеро поранених — у важкому стані.


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ