Про це він сказав у Південній Кореї під час свого азійського туру, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN

Трамп також висловив сподівання, що Вашингтону ніколи не доведеться застосовувати військову силу на Корейському півострові.

«Враховуючи сказане, я дійсно вірю, що для Північної Кореї є сенс сісти за стіл переговорів та досягти угоди, яка буде корисною для народу КНДР», – сказав Трамп.

Відповідаючи на запитання стосовно прогресу у врегулюванні північнокорейського питання, Трамп зазначив, що досягнуто значного прогресу.

«Я думаю, ми демонструємо величезну силу. Ми направили три найбільші авіаносці у світі (на Корейський півострів), розміщено також атомний підводний човен», – наголосив він.

Трамп також знову закликав міжнародне співтовариство робити більше для розв'язання північнокорейської проблеми.

«Північна Корея є всесвітньою загрозою, яка вимагає глобальних дій... Ми закликаємо кожну відповідальну країну, включаючи Китай та Росію, вимагати від північнокорейського режиму припинення його програм ядерного озброєння і ракетних програм», – сказав він.

Президент США підкреслив, що «час діяти швидко та з великою рішучістю».

«Всі країни повинні виконувати резолюції Ради Безпеки ООН і повністю припинити торгівлю та бізнес з Північною Кореєю. Неприпустимо, що країни будуть допомагати фінансувати цей все більш небезпечний режим», – заявив Трамп.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп у вівторок, 7 листопада, прибув до Південної Кореї в рамках турне по Азії, в якому домінує тема ядерної програми Північної Кореї.

Сьогодні з'явилась інформація, що у КНДР хочуть здійснити ще одне ядерне випробування – вже сьоме.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ