Виступаючи перед журналістами у п’ятницю, Трамп наполягав на тому, що Обама відповідальний за анексію Росією Криму, тому що президент Путін «не поважав Обаму і Сполучені Штати», повідомляє The Hill.

«Президент Обама втратив Крим, просто щоб ви зрозуміли, це було до того, як я дістався сюди. Президент Обама втратив Крим», – заявив Трамп.

На прохання журналіста пояснити своє звинувачення, Трамп відповів: «Це його провина. Тому що Путін не поважав президента Обаму. Президент Обама втратив Крим, тому що президент Путін не поважав президента Обаму, не поважав нашу країну і не поважав Україну».

Нагадаємо, Амерканське видання «BuzzFeed News» із посиланням на власні джерела стверджує, що Дональд Трамп на саміті «Великої сімки» сказав світовим лідерам, що «Крим — російський, бо всі там говорять російською».

Окрім цього, Трамп запитував у світових лідерів, для чого вони підтримують Україну, адже це «одна з найбільш корумпованих держав світу».

Також президент США Дональд Трамп перед вильотом на саміт G7 у п'ятницю виступив за відновлення формату G8 та повернення Росії до нього.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ