Президент США Дональд Трамп на переговорах під час саміту G7 демонстративно кинув дві цукерки Starburst федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на The Hill, про це в ефірі каналу CBS News розповів американський політолог, голова Eurasia Group Ян Бреммер.

За його словами, під час саміту між президентом США та іншими лідерами країн G7 виникли розбіжності через торговельну політику і питання повернення Росії до формату G8. Бреммер описав химерний інцидент, що трапився ближче до кінця саміту. Меркель і канадський прем'єр Джастін Трюдо разом з кількома союзниками спробували «тиснути» на Трампа, аби він підписав підсумкове комюніке саміту. Трампу, за словами експерта, явно не подобалося, що учасники саміту об'єдналися проти нього.

«Зрештою, він [Трамп], погодився, сказав, що підпише це. І в цей момент він підвівся, засунув руку до кишені свого піджака, вийняв звідти дві цукерки Starburst, кинув їх на стіл і сказав Меркель: «Ось, Ангела. Не кажи, що я ніколи нічого тобі не даю», – розповів Бреммер.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відмовився підписувати підсумкове комюніке саміту лідерів G7 8-9 червня через заяви, зроблені прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час його прес-конференції. Канадський прем'єр у своєму виступі розкритикував Вашингтон, зокрема, за введення мит на ввезення сталі і алюмінію.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ