Відтепер, як повідомили в середу в поліцейському управлінні Лос-Анджелеса, її будуть оберігати два правоохоронці, передає ТАСС.

В управлінні зазначили, що крім двох поліцейських за зіркою наглядатимуть і співробітники приватних охоронних відомств. До всього іншого, вона буде перебувати в полі зору встановлених поблизу камер зовнішнього спостереження.

Підвищені заходи безпеки, як пояснили в поліції, пов'язані з тим, що зірка Трампа приваблює недоброзичливців обраного президента, і в останні тижні ситуація загострилася настільки, що Торгова палата Голлівуду, яка відповідає за Алею слави, змушена була захистити зірку республіканця, заблокувавши доступ до неї.

Почесного п'ятикутного символу на тротуарі Голлівудського бульвару в Лос-Анджелесі Трамп удостоївся в 2007 році за продюсування популярного реаліті-шоу під назвою «Учень» (The Apprentice) на американському телеканалі NBC. У тій програмі бізнесмени боролися за право працювати в одній з компаній мільярдера.

У квітні близько 19 тисяч громадян США та інших країн підписали петицію з вимогою до влади Лос-Анджелеса позбавити Трампа іменного п'ятикутного знака на Алеї слави. Зірку дряпали, бруднили, обливали фарбою, а 26 жовтня і зовсім розбили. Вчинив акт вандалізму Джейм Отіс, пояснивши свої дії бажанням допомогти жінкам, які нібито постраждали від домагань або висловлювань Трампа. Отіс, за його словами, хотів виламати мідну табличку з ім'ям і прізвищем в центрі зірки, продати її на аукціоні, а виручені гроші віддати ображеним і скривдженим мільярдером. Після цього випадку прийняли рішення спочатку захистити відновлену зірку, а тепер ще й взяти її під поліцейську охорону.

ІА "Вголос": НОВИНИ