Про це повідомляє Інтерфакс

«Ми ухвалимо деякі важливі рішення протягом наступних 24-48 годин», - заявив президент у понеділок під час засідання в Білому домі.

«Ми дуже стурбовані тим, що такі речі відбуваються; йдеться про людяність, ми говоримо про людяність», - продовжив Д.Трамп.

При цьому він пообіцяв незабаром прояснити ситуацію. Хоча, за словами президента, район передбачуваної хімічної атаки оточений сирійськими урядовими силами і звідти важко отримати інформацію.

«Чи це була Росія, Сирія, Іран або вони всі разом - ми з'ясуємо це, і ми дізнаємося відповідь досить скоро», - зазначив Д.Трамп.

Відповідаючи на питання журналіста, чи несе, на його думку, російський керівник відповідальність за те, що сталося, Д.Трамп сказав: «Він може, так, він може, і якщо він (несе відповідальність), то буде дуже, дуже жорстко». «За це всі заплатять, він заплатить, усі заплатять», - додав президент США.

Як писав «Вголос», у результаті хімічної атаки у Сирії постраждали понад 1000 людей і вже підтверджено 150 смертей.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що режим президента Сирії Башара Асада, а також Росія, яка його підтримує, повинні бути притягнуті до відповідальності у разі доведення їхньої причетності до хімічної атаки у сирійській Гуті цими вихідними.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ