Таким чином намагаються стримати агресію з боку проросійських сепаратистів, заявив у інтерв'ю ABC News офіційний представник Держдепартаменту США.

«Рада національної безпеки вирішила під час засідання у вівторок дати «зелене світло» на виділення грантового пакету у розмірі 47 мільйонів доларів уряду України на купівлю американської оборонної зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin», - зазначено у повідомленні.

Якщо Трамп схвалить цю збройну угоду, це буде серйозна зміна партійної платформи республіканців. Коли Трамп був кандидатом у президенти, до неї було внесено поправки, за якими підтримку України «летальною оборонною зброєю» замінили більш розмитим визначенням «належна допомога», підкреслює ABC News.

Як відомо, Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони Штатів генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання озброєння України. Вони наполегливо рекомендують виділити фінансування та продати Україні протитанкові ракети.

Тепер схвалити продаж протитанкових ракет повинні Дональд Трамп та Конгрес США. За словами представника Держдепу, у найближчі тижні відбудеться зустріч, присвячена обговоренню цієї теми.

Нагадаємо, у Сенаті США кажуть про зміну політики уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь.

«За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється», - заявив нещодавно сенатор-республіканець Джим Інгофф.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ