[media=149351,149352,149353,149354] 

Участь у заході беруть голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської ОДА Олег Синютка, Воєвода Підкарпатський Ева Леніарт, заступники голів облдержадміністрацій Волинської та Закарпатських областей, посадовці з України та Польщі.

Олександр Ганущин, вітаючи зібрання від імені обласної ради, подякував за високе представництво на заході та інтерес до нього. «Транскордонне співробітництво є у фокусі діяльності обласної ради та її керівництва. Більшість великих заходів, котрі мають промоційний характер, завжди мають панель транскордонного співробітництва», - наголосив він.

Варто зауважити, що Олександр Ганущин під час засідання поінформує про нові досягнення в напрямку транскордонного співробітництва, у тому числі на рівні перших осіб національних парламентів України і Польщі.

У свою чергу Воєвода Підкарпатський Ева Леніарт наголосила, що сьогоднішнє чергове зібрання – це вияв зацікавлення у транскордонній співпраці польської сторони.

«Нас поєднує багато речей, але є й те, що нас розділяє. Тому нам є над чим працювати. Наші регулярні зустрічі з транскордонного співробітництва допомагають віднаходити спільні об’єднавчі пункти. Багато питань, які ми обговорювали колись, вже реалізовуються. Але надалі одним із найслабших пунктів залишається – кордон. Сьогоднішня зустріч, вірю, стане значущим етапом для вирішення цієї проблеми», - підсумувала вона.

Довідково:

Українсько-польська Міжурядова координаційна рада з питань міжрегіонального співробітництва складається з двох рівноправних частин – української та польської, що створюються на засадах паритету. Щорічно МКРМС очолюють співголови її національних частин, призначені відповідно Главою Уряду України та Головою Ради Міністрів Республіки Польща.

Українську делегацію очолює В’ячеслав Негода - перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Польську делегацію очолює Якуб Скіба – Державний секретар Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Республіки Польща.

ІА "Вголос": НОВИНИ