Про це розповів у Facebook Надзвичайний і Повноважний посол України Маркіян Лубківський.

«На прес-конференції після матчу з Росією головному тренеру збірної Хорватії Златку Даличу англійські журналісти постійно дорікали, що він не говорить англійською, попри те, що переклад був забезпечений.

На такі закиди тренер хорватів відповів блискуче:

«Можливо ви не очікували нас серед чотирьох національних збірних світу, але ми тут. Тому дозвольте нам говорити хорватською мовою. Ми горді бути тут і пишаємося своєю країною».

Є чому повчитися і нашим...», - написав Лубківський.

 

Нагадаємо, екс-гравці «Динамо» Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда, які грають за збірну Хорватії на ЧС-2018, виклали в Instagram відео, на якому кричать «Слава Україні!». Його вони зняли після гри зі збірною Росією, яку Хорватія перемогла у післяматчевих пенальті. Коли ж їхнім відео зацікавилася ФІФА, спортсмени сказали, що пожартували.

Згодом з'явилась інформація, що Футболіста збірної Хорватії Домагой Віду можуть дискваліфікувати за відеозвернення до українців. Проте він отримав тільки формальне попередження від ФІФА і не буде дискваліфікований на півфінальний матч ЧС-2018 проти Англії.

Також футболіст збірної Хорватії Домагой Віда, який опублікував у соцмережі резонансне відео, став причиною маси жартів жартів і мемів.

Хорватський футболіст Домагой Віда вже офіційно виправдався за своє відеозвернення і сподівається, що його вигук «Слава Україні» будуть сприймати, як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Пізніше в інтернеті з’явилось ще одне відео, яке Віда записав у роздягальні збірної Хорватії після перемоги над Росією в ¼ фіналу ЧС-2018.

Після засудження FIFA відео, на якому хорватські екс-динамівці Домагой Віда та Огнен Вукоєвич виголошують фразу «Слава Україні», українці обвалили рейтинг футбольної організації у соцмережі Facebook.

У Києві вже збирають акцію на підтримку Віди та Вукоєвича.

Соцмережі також дорікнули президенту ФІФА за футболку для Путіна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ