Відповідно до указу Президента України, 13 військових із Львівської області посмертно нагородили орденами та медалями.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Орден «За мужність» III ступеня отримав загиблий солдат Володимир Бадзь. Чоловік проживав у селі Блищиводи Жовківської громади. Загинув 23 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району на Донеччині. У захисника залишились дружина та двоє маленьких донечок.

Орденом ІІІ ступеня також відзначили лейтенанта Івана Дреботу. Захисник мешкав у селі Чижиків Підберізцівської громади. Загинув в серпні 2022 року на передовій. В Героя залишились батьки та дружина.

Орденом ІІІ ступеня посмертно нагородили Михайла Калиневича з позивним «Калина». Воїн – житель міста Кам'янка-Бузька. Служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила, був водієм кулеметного взводу. Загинув 14 грудня 2022 року під час оборони Бахмута, що на Донеччині. У захисника залишились дружина і син.

Загиблий Віталій Калинич теж отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. Чоловік проживав у селі Шабельня Рава-Руської громади. Захищав країну у складі гірсько-штурмової бригади. Загинув 13 січня 2023 року в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області. У воїна залишились батько, сестра та брат.

Орден ІІІ ступеня посмертно отримав і Володимир Ковальський – житель села Жовтанці. Загинув 22 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області, захищаючи Україну від російських окупантів. У військового залишились мама, дружина, діти.

Орденом «За мужність» ІІ ступеня відзначили полеглого сержанта Назара Лабу. Захисник народився у селі Трибоківці Жидачівського району. Служив у 3 мотопіхотній роті в/ч А1939 на посаді стрільця-санітара. Загинув 4 січня 2023 року на Донеччині.

Посмертно нагородили орденом ІІІ ступеня солдата Юрія Мізунського. Він проживав у селі Зубра Солонківської громади. Від початку повномасштабного вторгнення рф добровільно вступив у лави 125 бригади територіальної оборони. Загинув в листопаді 2022 року під час виконання бойового завдання у Бахмуті. В захисника залишились мама, батько та старший брат. 

Орден III ступеня отримав солдат Іван Мудрак, жителя села Липівці Перемишлянської громади. Чоловік загинув, боронячи Україну від російських загарбників, у серпні 2022 року. У полеглого Героя залишилися дружина, син та донька.

Загиблого солдата Володимира Павлишина також відзначили орденом III ступеня. Володимир – житель села Семенівка Пустомитівської громади. Був військовим 95 окремої десантно-штурмової бригади, поліг у боях в Долині, що на Донеччині.

Орденом III ступеня посмертно нагородили молодшого сержанта Романа Чавса. Він – мешканець села Лавриків Добросинсько-Магерівської громади. Загинув 9 серпня 2022 року від  важких поранень, отриманих під час ворожого артилерійського обстрілу на Миколаївщині.

Медаль «Захиснику Вітчизни» посмертно вручили солдату Василю Кулая, жителю села Гійча Рава-Руської громади. Захисник був сержантом 3 відділення 2 взводу роти охорони вйськової частини А4053. Загинув від обстрілу під час виконання бойового завдання у Лисичанську. У воїна залишились дружина та двоє дітей.

Медаллю «За військову службу Україні» посмертно відзначили солдата Юрія Лоскоріха. Юрій проживав у селі Забір'я Рава-Руської громади. Захищав Україну в складі 2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А-4053 (115 окрема механізована бригада). Загинув 6 жовтня 2022 року на Донеччині. У захисника залишились мама і дочка.

Нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни» і солдата Володимира Мусієвського – мешканця села Мервичі Куликівської громади. З початком повномасштабної війни чоловік пішов захищати країну на передову. Герой загинув 23 серпня 2022 року біля села Опитне Донецької області під час виконання бойового завдання.

ІА "Вголос": НОВИНИ