Сьогодні у Солом'янському райсуді Києва обирають запобіжний захід затриманому напередодні меру Одеси Геннадію Труханову. Будівлю оточила нацгвардія в повному екіпіруванні. До суду прийшли і представники «нацдружин», які скандують «Труханова на нари».

Про це повідомляє «Українська правда».

Наразі суддя пішов до нарадчої кімнати, після чого оголосить рішення про обрання запобіжного заходу.

Під час розгляду нардеп від БПП Дмитро Голубов заявив, що готовий взяти Труханова на поруки.

Нагадаємо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень. Прокурор переконаний, що мер Одеси переховувався за кордоном, бо знав про плани оголосити йому підозру.

На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми, – 185 мільйонів гривень.

Як писав «Вголос», приміщення суду, де у четвер обирають запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, перебуває під посиленою охороною правоохоронців. До початку засідання до суду прийшла група підтримки Труханова: «тітушки» і соратники із «Партії регіонів».

Нагадаємо, 14 лютого міського голову Одеси затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль» і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Під час затримання в аеропорту «Бориспіль» міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Згодом, в Антикорупційному бюро офіційно підтвердили затримання Труханова і його заступника за підозрою у заволодінні майном.

Одеського мера не змогли доставити у суд одразу після затримання через відсутність технічної можливості.

Раніше 13 лютого стало відомо, що НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим.

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ