Про це повідомляє Радіо Свобода.

Про це повідомив Радіо Свобода директор Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Володимир Деулін.

«На даний час тривають слідчі та процесуальні дії», – зазначив він, додавши, що далі справу направлять до суду, який обере запобіжний захід.

14 лютого в київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури затримали спочатку міського голову Одеси Геннадія Труханова, а потім його заступника Павла Вугельмана. Їх підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Сьогодні ж мер Одеси на своїй сторінці в «Фейсбуці» опублікував пояснення, що перервав відрядження в Чехію і попросив свого адвоката офіційно зв'язатися з НАБУ і повідомити про час свого приїзду. За твердженням Труханова, це зроблено, «щоб уникнути подальших спекуляцій». «Офіційно заявляю, що не має наміру ховатися. Тим більше, що правда і закон – на моєму боці», зауважив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ