Одна із найближчих місцин до Трускавця – місто Борислав (усього за 6 км). Там є церква Св. Анни, де знаходиться 710 мощей святих східної та західної церков. Цікаво поїхати і до Дрогобича, де є велика кількість сакральних споруд, серед яких церква Св. Юра, що внесена до реєстру ЮНЕСКО – розповіла «Вголосу» начальник управління розвитку міста Наталія Скибак.

Якщо говорити про Трускавець, то у місті є Urban-бібліотека, де часто проходять різного роду творчі вечори та зустрічі з художниками, поетами, письменниками, тощо. У Палаці культури ім. Т. Шевченка постійно відбуваються концерти найвідоміших естрадних співаків та театральні спектаклі. Днями до Трускавця із виставою завітав львівський театр «Воскресіння».

«Також Трускавець є місцем організації великої кількості фестивалів. Щороку тут проходять дитячі пісенні фестивалі, зокрема «Яскрава країна», «Зірка-фест», «Єдина країна». Щорічно відбуваєтья «Трускавецький фіґляр» – фестиваль циркового мистецтва, також фестиваль естрадної пісні «Трускавецька фієста», міжнародний фестиваль дитячо-молодіжного спрямування «Імперія мистецтв». У травні цього року вперше відбувся фестиваль польської культури: до нас приїхав десяток творчих колективів з Польщі. Протягом трьох днів вони виступали на центральній сцені міста-курорту. В рамках фестивалю була представлена традиційна польська кухня. Вперше в місті відбулося всеукраїнське авторалі з нагоди відзначення 190-річчя курорту. На перспективу плануємо й вихід на міжнародний рівень», – зазначає Наталія Скибак.

У центрі Трускавця розташовується надзвичайно гарний курортний парк площею 57га.

«Під цю пору почали проводити реконструкцію цього мальовничого «англійського» парку, – зазначає Наталія Скибак. – Він надзвичайно красивий, це пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. На території парку будуть відновлені старі та розроблені нові теренкури – піші маршрути для оздоровлення. Кожен, хто п'є мінеральні води, мусить прогулятися – тоді вони активніше діють.

Недавно ми завершили реконструкцію центральної вулиці, зробили її пішою, тому гості мають можливість прогулюватись центральною частиною міста. У нас екологічно чисте повітря, немає жодного промислового підприємства, яке забруднювало б його. 

На курорті діє дельфінарій, де можна подивитися виставу за участю дельфінів та морських котиків, а також поплавати з ними з лікувальною метою.

Майже у кожному санаторії Трускавця є дитячі майданчики, де працюють аніматори, басейни, де можна і просто поплавати і позайматися з тренерами.

За останні роки Трускавець суттєво піднявся в розвитку бізнес-туризму.

«Ми маємо велику кількість суперсучасних конференц-залів різного розміру, де постійно відбуваються конференції, форуми, зустрічі, навчання, тощо. Нещодавно у нас вдруге відбувся міжнародний форум розвитку місцевого самоврядування. До Трускавця приїздили найвищі посадовці нашої країни та закордонні гості», – зазначила Наталія Скибак.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ