За його словами, сьогодні в області будується низка готелів, які в майбутньому відповідатимуть нормам УЄФА та матимуть змогу поселити команди учасниці Євро-2012.

«В Трускавці будуються такі готелі, як «Лісова пісня», «Амбасадор». В Східниці реконструюється готель «Три сини». У Львові розширюється готель «Леополіс», розширюється готель «Швейцарський». Будується готель «Максим» на вул. Фредра, будується готель на вул. Куліша», - повідомив Дмитро Сидор.

Він навів приклад одного з готелів у Трускавці, який сьогодні проходить сертифікацію на отримання статусу п’ятизіркового.

«150 номерів готовий дати комплекс «Шале Грааль» (м. Трускавець), а це в два рази перевищує потребу команди. Офіційний запит від УЄФА є 70 номерів. Проте ми не можемо стверджувати, де саме будуть розміщені команди, оскільки вони самі це обиратимуть», - відзначив Дмитро Сидор.

Представник Львівської ОДА зазначив, що сьогодні особливих проблем у напрямку виконання вимог УЄФА у готельній сфері не спостерігається.

«Якщо брати 4-5 зірок на що УЄФА зосереджує основну увагу, то вимога по п’ятизіркових готелях становить 1020 номерів і чотиризіркових 1315 номерів. Сьогодні по чотиризіркових готелях у нас перекрито, немає дефіциту. Є 1628 номерів у чотиризіркових готелях. По п’ятизіркових готелях у нас підписано угоди з офіційним оператором УЄФА TUI Travel на 770 номерів. Будуються зараз два-три готелі, які повністю перекриватимуть потреби УЄФА, зокрема в Моршині, Трускавці», - поінформував Дмитро Сидор.

ІА "Вголос": НОВИНИ