Про це сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу розповів начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, командир за попередньою змовою із заступником вимагали в підприємця, який розташував поблизу військової частини кавову машину, 3 тисячі гривень щомісяця за неперешкоджання підприємницької діяльності.

«Вчора ми задокументували факт отримання щомісячної неправомірної вигоди у розмірі 3 тисячі гривень. Командир безпосередньо сам не отримав, а скерував на свого заступника, який в цей час знаходився на навчанні у Києві, – зазначив Наріман Сулейманов.

Також уточнив, що телефоном заступник повідомив підприємцю, аби той передав гроші його підлеглій на пункті пропуску військової частини.

«Після того, як гроші передали, ми оглянули місце події за участі командира військової частини та вилучили кошти. Крім, того провели обшуки у службових кабінетах командира військової частини та його заступника. У кабінеті командира вилучили під час обшуку частину неправомірної вигоди, яку ще в листопаді 2017 року отримав заступник», – додав начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України.

За його словами, командира військової частини та його заступника затримали та доставили в ізолятор тимчасового тримання.

«Зараз готується повідомлення про підозри обом військовослужбовцям та клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – резюмував Наріман Сулейманов.

До слова, відомості про відповідні дії командира та його заступника працівники слідчого управління військової прокуратури Західного регіону внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще у жовтні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ