Про це йдеться на сторінці «Революція. Гідність. Свобода» у «Facebook».

Як розповів один із учасників та очевидців тих подій, політолог Юрій Сиротюк, тодішньому пікетуванню намагався завадити представник виконавчої служби начебто з наявним рішенням Шевченківського райсуду Києва про заборону блокування Кабміну.

Примітно, що супроводжував його в. о. начальника київської міліції Валерій Мазан. Проте, візитерам так і не вдалося донести до протестувальників жодної інформації про будь-яке рішення суду чи якусь заборону на блокування, адже в цей час відбувалися виступи парламентарів, тож представників виконавчої служби відповідно ніхто не чув.

На той час біля Кабміну вже не стояло суцільне оточення беркуту. Тож активіст Харківської «Свободи», журналіст «Голосу Свободи» Мирослав Мисла скористався з цієї нагоди і, за  допомогою побратимів, виліз на щоглу та підняв над урядовою установою червоно-чорний стяг.

Менш, ніж через 3 роки він загинув за Україну у російсько-українській війні. У 2013-му він протистояв кремлівському поглинанню України. З початком відкритої війни – хлопець розширив арсенал своїх можливостей, опанувавши військовий фах. Усього себе Мирослав присвятив боротьбі за Україну, позбавлену ворожих впливів.

А під час Революції він займався журналістською роботою, брав участь в організації дискусійного клубу в Будинку Профспілок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ