Цього року на церемонії «Оскар» будуть представлені одразу три українські фільми – «Межа», «Рівень чорного» та «Іній». Точніше, «Межа» є українсько-словацькою картиною, висунутою від Словаччини на престижну кінопремію, а від Литви – це «Іній» (ко-продукція України, Польщі, Литви, Франції), - пише УНІАН.

У стрічці «Іній», до речі, знялася Ванесса Параді. На фестивалі у Каннах прем'єра стрічки литовського режисера "Іній" про волонтерів, які везуть гуманітарну допомогу до України, зібрала величезну залу глядачів. Цю новину на сторінці у соцмережі написав віце-прем'єр міністр України Павло Розенко.

Зауважимо, світова прем'єра «Межі» відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, де стрічка отримала приз на кращу режисуру.

Нагадаємо, 90-та церемонія нагородження «Оскар-2018" відбудеться четвертого березня в Лос-Анджелесі. Від України на премію представлена стрічка «Рівень чорного" режисера Валентина Васяновича.

Її обрали з восьми стрічок. Зокрема, серед номінантів були представлені «Чужа молитва» Ахтема Сейтаблаєва, «Червоний» Заза Буадзе, «Жива» Тараса Химича, «Війна химер» Марії і Анастасії Старожицких, «DzidzioКонтрабас» Олега Борщевського, «Микита Кожум'яка» Манука Депояна, «Стрімголов» Марини Степанської. Стрічка змагатиметься у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ