Контролери польоту НАСА змушені були розбудити астронавтів на борту Міжнародної космічної станції вночі в понеділок, щоб терміново продовжити пошуки джерела протікання повітря на МКС, повідомило у вівторок космічне агентство США НАСА.

Як повідомляє Голос Америки, до тривоги призвела інформація про зростання протікання, оголосили в НАСА.

Тепер коло пошуків звузилося до російського житлового відсіку станції «Звєзда». Саме російські модулі станції астронавти використовували для ізоляції для попередніх пошуків витоку. В НАСА зауважують, що протікання залишається невеликим і не становить небезпеки для тих, хто перебуває на станції.

Раніше астронавти вже двічі протягом минулих місяців шукали джерело витоку повітря на станції, яке, хоч і залишається невеликим, але все ще не встановлене.

З наступною доставкою вантажів на МКС, що має відправитись в четвер з космодрому у американській Вірджинії, НАСА надішле додаткові ємності з постачання повітря на станцію, повідомив ЗМІ заступник голови програми НАСА з космічної станції Кенні Тодд.

НАСА наживо транслюватиме доставку вантажу на Міжнародну космічну станцію. Цікаво, що одним з вантажів буде доопрацьований космічний туалет, вартістю 23 мільйони доларів а також нове устаткування для проведення наукових досліджень.

Раніше повідомлялося, що Європейське космічне агентство (ESA) анонсувало першу у своїй історії місію, мета якої – підготуватися для захисту Землі від астероїдів, які можуть загрожувати планеті.

ІА "Вголос": НОВИНИ