Кремль готує план, щоб залишити Путіна при владі після закінчення його президентського терміну у 2014 році. На них, згідно з Основним законом РФ, він уже не зможе балотуватися.

Для цього розглядається сценарій перерозподілу повноважень: президент може перетворитися в номінальну фігуру з представницькими функціями, а основні важелі влади можуть відійти прем'єру. Відтак на посаді прем’єра у Путіна буде більше влади, ніж на посаді президента.

На скандальну реформу Конституції РФ відреагував російський карикатурист в еміграції Сергій Йолкін. Художник створив низку карикатур, на яких показав своє бачення щодо таких масштабних планів.

Цього разу президент РФ у художника – хлопчик Кай Путін і царівна Нєсмєняна.

Зокрема, на одній із них митець обігрує сюжет казки про «Снігову Королеву», де хлопчик Кай мав скласти із крижинок слово «вічність» . Так художник натякає, що очільник Кремля хоче вічно правити своєю «імперією».

У підписі до ще однієї карикатури перефразовується ім’я одного казкового персонажа.

Малюнок вподобали і активно прокоментували багато користувачів: «І знову Казковий...», «Невменяна», «До сліз», «Чахлик Невмирущий».

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін після президентських виборів 2024 року планує стати прем’єр-міністром із «розширеними конституційними повноваженнями».

ІА "Вголос": НОВИНИ