Екс-наставник збірної України, «Металіста», «Дніпра» та «Карпат» Мирон Маркевич зізнався, що хоче повернутися до тренерської діяльності.

"Справа не в тому, що я не хочу повертатися у футбол. Я дійсно хочу щось зробити, але серйозне. Не просто так. Їхати в Туреччину чи Грецію... У мене була можливість. Навіть, у Німеччину. Звали в Польщу. Були варіанти в Серії А.

Маркевич: «Якщо я ще когось тренуватиму, то це буде моя остання команда»
Не хочу займатися саморекламою. Було б мені років на 15 менше, тоді б задумався. Мені хочеться щось зробити в Україні і далеко не їхати. Хочу в це вірити. Проте стан справ в українському футболі, за виключенням одного-двох клубів, далекий від ідеального. Напівпрофесійне відношення — це не серйозно.
«Динамо» є «Динамо», але з теперішнім керівництвом — точно ні
Я провів дев'ять років у Металісті, де ми починали все з нуля. У нас не було нічого. Але я бачив, що люди хочуть зробити щось топове. Я можу знову почати з нуля, але потрібно бачити, що люди дійсно того хочуть і не будуть думати, що вони багато витратили. Як говорив один тренер: "Якщо маєш гроші, ти можеш зробити команду, або не зробити. Коли в тебе немає грошей, ти її точно не зробиш.

Очолити Шахтар? У Харкові я можу тренувати лише одну команду. Що ж до киян, то "Динамо" є "Динамо", але з теперішнім керівництвом — точно ні.

Мені продовжили контракт ще на рік. Я залишаюся головою комітету національних збірних. Але скажу відверто: хочеться повернутися до тренерської діяльності", — розповів Маркевич в інтерв'ю радіопрограмі "Мова футболу".

ІА "Вголос": НОВИНИ