Сьогодні, 18 вересня, на сесії Львівської облради бійці Львівщини звернулися із вимогою до Львівської облради засудити дії Генпрокуратури України щодо бійця Тимура Тумгоєва.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Воїн Тарас Личко зачитав заяву від ветеранів російсько-української війни – воїнів ЗСУ, воїнів-добровольців, представників Нацгвардії та Держприкордонслужби.

 

"Нещодавно сталася ганебна ситуація, коли заступник генпрокурора Єнін підписав заяву про екстрадицію бійця добровольчого батальйону Тимура Тумгоєва, якого видали Росії«, - зазначив він.

»Ми вчора також були в Києві на акції протесту під Генпрокуратурою України. Генпрокурор Луценко зробив заяву, що він схвалює дії свого відомства на підставі звернення ФСБ Росії, аби видати воїна як злочинця«, - додав Личко.

І це, за його словами, у той час, коли ВРУ схвалює те, що Росія є агресором.

»Як Генпрокуратура може співпрацювати з Росією? Це державна зрада. Ми вимагаємо, аби Львівська облрада засудила дії Генеральної прокуратури та звернулася до Верховної Ради дати оцінку, а також звільнення Луценка і притягнення до кримінальної відповідальності Єніна", - резюмував воїн.

Як уже повідомлялося, 17 вересня, представники ВО «Свобода» прийшли із пікетом під Генеральну прокуратуру України з вимогою звільнення заступника генпрокурора Єніна, який підписав дозвіл на видачу Росії добровольця Тимура Тумгоєва.

Під час мітингу під стінами Генеральної прокуратури України сталися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. ЗМІ зазначали, що Тумгоєв був бійцем батальйону їм. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює в районі АТО/ООС.

Згодом в ГПУ заявили, що дані про участь чи бажання Тумгоєва служити в АТО «до них не надходили».

ІА "Вголос": НОВИНИ