В окупованому Криму знайшли незвичайну для цих місць тварину, яку треба терміново відловити через несприятливі кліматичні умови.

Про це повідомляє Politeka.

Мандрівники, які гуляли кримським лісом цього літа, сфотографували у Великому Кримському каньйоні мавпу. Що вона робить в лісі, залишається загадкою до цих пір. За словами очевидців, спочатку вони подумали, що це заєць.

«Я спочатку подумала, що у нас з-під ніг вискочив заєць … і помилилася. Залишили цьому зайцю яблука і печенюшки на перший час, – поділилася мандрівниця.

Мавпу побачили влітку, однак зараз, коли температура повітря знижується, для існує загроза для життя тварини.

»Практики з вилову мавп в кримських лісах у нас немає, але, я думаю, вона ручна, людей не боїться, і це вийде зробити. Не думаю, що мавпа знайде в наших лісах великий запас їжі, – сказав начальник департаменту лісового, мисливського господарства та регулювання користування біоресурсами Володимир Капітонов.

Зазначається, що мавпа, що оселилася в кримському лісі родом із Індії. Температура в 0 градусів для неї смертельна. Харчується ж вона листям, горіхами, фруктами і ягодами.

Є припущення, що тварина втекла від «пляжних фотографів». Якщо її зловлять, то передадуть в Бахчисарайський парк «Крим в мініатюрі».

Нагадаємо, у Криму хочуть порахувати, скільки дельфінів мешкає в Чорному морі.

ІА "Вголос": НОВИНИ