Ветеран російсько-української війни зі Львівщини Віталій Смілка розповів, чому попри значні втрати українським воїнам кілька років тому було важливо втримати і не віддати ворогу Донецький аеропорт.

Про це він розповів в інтерв’ю «Вголосу».

«Ми були справді як зомбі, як кіборги. Було, навіть воду економили. Часто присипало. Іноді навіть підкрадалася у бійців думка: ну його той аеропорт. Бо через тиждень боїв на летовищі бійці вже нічого не розуміли: думали лише про те, як близько вороги», – зізнається «кіборг».

Та додає: «А медикам, які рятували воїнів в аеропорту, взагалі треба пам’ятник поставити. Я досі не знаю, куди вони евакуйовували поранених, аби не деморалізовувати дух воїнів, – там же все обстрілювати. До того ж багато- хто каже: «Для чого треба було аеропорт тримати?». А я кажу: «Треба було! Обов’язково!». Адже там була ідеальна злітна смуга, яку вороги не бомбили, лише термінал, бо знали: з Росії літаками можуть отримати все, що потрібно, разом з приземленою авіацією», – переконаний воїн. – Хоча у мене там загинули побратими – таке не забувається».

Більше читайте тут: «Нам ця війна була потрібна»: сповідь «кіборга».

ІА "Вголос": НОВИНИ