Голова фракції «Європейська солідарність» у Львівській міській раді Петро Адамик вважає, що ЛКП «Муніципальна варта» не виконує функцій, які на нього покладали.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос»

«Особисто я дуже поважаю багатьох хлопців із «Муніципальної варти», яких я знаю особисто. Проте сьогодні ця структура перетворилась на особисту охорону Садового. Ми бачимо, де вони знаходяться і що вони охороняють, тому ми вважаємо, що місту набагато дешевше зробити програму співпраці з поліцією, виділити їм кошти з міського бюджету і з ними працювати по програмі «Безпечне місто». Поліція має і повноваження, і функціонал для цього», - пояснив Петро Адамик.

«Штат «Муніципальної варти» має бути суттєво скорочений, бо для Львова сьогодні набагато дешевше виділяти кошти на охорону тим же закладам освіти. Вони тоді собі зможуть наймати сторожів чи охоронців і це буде набагато економніше. Тобто, треба закласти в бюджет певних установ кошти, призначені для охорони», - додав депутат.

«Муніципали» не можуть конкурувати на ринку охоронних послуг, хоча мають право заробляти гроші. Ми їм, фактично, віддали цей ринок, зробивши їх монополістами серед ЛКП. Проте, я, на жаль, не можу сказати, що вони продемонстрували свою ефективність. Це просто, як я вже казав, приватна охорона Андрія Садового. Він багатий чоловік, міг би утримувати її і сам», - підсумував він.

Більше читайте тут: Армія Садового чи організована злочинність: хто стоїть за «Муніципальною вартою»?

ІА "Вголос": НОВИНИ