Про це виданню «Новая газета» заявив російський «доброволець» Ігор Мильцев, який назвався членом «Сомалі».

Мильцев заявив, що він відомий за позивним «Француз» і організував замах на Гіві ще з трьома бойовиками з того ж терористичного угрупування.

Вбивство одного з ватажків терористів Мильцев назвав  помстою за «товаришів по службі», яких Гіві залишив під обстрілами своєї ж артилерії. 

«Йому помстився б будь-хто», - сказав бойовик, який назвався Мильцевим.

Він спростував заяви бойовиків про поранення Гіві під час боїв під Авдіївкою і заявив, що ватажок «Сомалі» побоювався за своє життя і нібито сам прострілив собі ногу, аби його забрали з місця обстрілів.

«Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі на госпіталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити (наші – «Новая газета»)  позиції з артилерії, незважаючи на те, що ми там були, він думав, що нас вже немає в живих!», - сказав «Француз».

Він додав, що просто так Гіві не міг покинути позиції бойовиків, тому що це було б дезертирством і ватажок «ДНР» Олександр Захарченко наказував «стояти до кінця».

«І тут він, напевно, зрозумів, що це все - кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія», - додав він.

Також, за словами Мильцева, після вбивства Арсенія Павлова (Мотороли), Гіві боявся за своє життя і перевіз родину до Придністров'я, куди і сам планував втекти. Утім, його нібито не випустили з окупованої Донеччини.

«Француз» стверджує, що наразі сам перебуває в околицях Донецька.

«Я в розшуку («МДБ ДНР») і поранений трохи, ще три людини пішли в підпілля. Захару (ватажок «ДНР» Олександр Захарченко ) тепер є за що переживати», - додав він.

Як повідомлялося раніше, 8 лютого командир підрозділу бойовиків «Сомалі» з позивним «Гіві» загинув внаслідок вибуху в своєму кабінеті. Спрацював вибуховий пристрій, унаслідок чого сталася пожежа, було виявлено обгоріле тіло бойовика. ЗМІ бойовиків писали, що ватажок «Сомалі» був знищений з вогнемета. 

Як писав Вголос, один із ватажків бойовиків «ДНР» Михайло Толстих («Гіві») був убитий в Донецьку.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ