Російська влада не згодна зі словами Петра Порошенка, котрий назвав атаку на українські кораблі біля Керченської протоки справжньою війною, та вважає, що ці заяви робляться для досягнення своїх політичних цілей всередині країни.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише «Сегодня».

Він стверджує, що влада України нібито використовує Росію для досягнення своїх політичних цілей, створюючи для цього з РФ образ ворога.

«Ми не згодні з таким трактуванням, мова йде про провокації з української сторони і про грубе порушення державного кордону Росії, з усіма наслідками, що випливають для порушників. Ми бачимо неозброєним оком продовження виборчої кампанії в Україні та використання образу ворога — Росії — для досягнення внутрішньо електоральних цілей», — вважає Пєсков.

На зауваження ЗМІ, що українські кораблі виконували наказ під час проходження через Керченську протоку, Пєсков зазначив, що розслідування встановлює причини «порушення» морського кордону РФ.

«По суті, те, що ви сказали, означає, що може бути версія, що це був цілеспрямований наказ порушити державний кордон Російської Федерації», — заявив Пєсков.

Як писав “Вголос”, в інтерв’ю американському виданню Fox News Петро Порошенко відкрито звернувся до президента Росії Володимира Путіна. Глава держави назвав напад російських військових на українських моряків в Чорному морі війною.

ІА "Вголос": НОВИНИ