У ситуації, яка склалася в Україні після президентських та парламентських виборів, силовики стали повністю підконтрольними президентові України, тож і він несе відповідальність за вчинені ними злочини.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» заявив міський голова Винників, що біля Львова, Володимир Квурт.

«Поліція зобов'язана захищати народ України. А сьогодні ми що бачимо? Відстоювання інтересів людей, які в жодному випадку не є проукраїнськими. Але це ланцюжок не сьогоднішнього дня. Подивіться, що відбувається у державі в цілому. Під контроль беруться силові відомства. Призначення керівників силових органів стає прерогативою Президента. У проекті бюджету ми бачимо збільшення фінансування силових підрозділів. Для чого це відбувається? Чи це не спроба контролювати силові структури на території України? Сьогодні вони підзвітні винятково президентові. Вони підпорядковані Міністру внутрішніх справ, а він підзвітний Кабінету Міністрів і Верховній Раді. Після тих змін, які протягують через ВРУ, він підзвітний винятково президентові. Відповідно, він виконує накази й погоджує свої дії винятково із президентом. Тому виникає питання: це взагалі український президент?»

За словами політика, до відповідальності варто притягнути не тільки силовиків, які вчинили силовий розгін протестувальників у Соснівці, а й підприємства, які на шостому році війни погоджуються приймати вугілля з РФ.

«Збагачувальний комбінат отримує низькозольне вугілля, бо воно змішується з нашим і тільки тоді потрапляє на ТЕЦ. Таке вугілля постачали з України, а після війни - з РФ. Невже про це не знали власники цього комбінату? Невже вони не знали, що Україна веде війну з РФ, і не гоже, особливо на Заході України, робити такі речі? Очевидно, »кінець епохи бідності« вони сприйняли по-своєму», - додав Квурт.

Пряму трансляцію ефіру дивіться тут:

https://www.youtube.com/watch?v=GKJfLVzi9Zc

Як відомо, напередодні у с. Сілець Сокальського району на місцеву залізничну станцію прибули 113 вагонів з вугіллям із Російської Федерації. На знак протесту проти торгівлі з окупантом місцеві активісти, серед яких значна частина учасників російсько-української війни та місцеві шахтарі, організували мирну акцію протесту на місці перебування потяга. 21 вересня правоохоронці за вказівкою керівництва ГУ НП у Львівській області силоміць розігнали мирних учасників протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ