Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у своїй прощальній промові згадала про Росію і звинуватила президента РФ Володимира Путіна у брехні.

Уривок її заяви був опублікований у Telegram-каналі «Карточный домик: Европа».

«Популістські рухи обрали політику роз'єднання, обираючи ворогів, щоб звинуватити їх у всіх наших проблемах, і знайти прості відповіді. Роблячи це, вони просувають поляризаційну політику, яка сприймає світ як »ми« і »вони«, в'язницю »переможців« і »переможених«. У цій системі компроміси і співробітництво через міжнародні інститути вважаються ознакою слабкості, а не сили», – заявила вона.

Мей зазначила, що президент Путін висловив цей настрій чітко напередодні саміту G20 в Японії, коли сказав, що ліберальна ідея застаріла, тому що вона вступає в конфлікт з інтересами переважної більшості населення.

«Це цинічна брехня. Рівень життя в ліберальних демократіях, таких як Великобританія, Франція і Німеччина, не йдуть у порівняння з рівнем життя в Російській Федерації. І факт, що він вважає за потрібне озвучити те, що він сказав, говорить про загрозу нашим цінностям, які ми повинні захищати», – підсумувала вона.

Нагадаємо, що в Офісі президента розповіли, про що говоритиме Зеленський з Путіним.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ