Про це у коментарі «Вголосу» заявив нардеп від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

«Сьогодні настав день, коли ми маємо їм нагадати, що терпець уже уривається, а влада бариг доживає свої останні дні. Українська нація більше не спостерігатиме і не даватиме їм можливості продовжувати цей дерибан і здачу інтересів України. Вони всі прийшли до влади на плечах Майдану, на крові Небесної сотні. І зараз вони мають нахабність нам в очі плювати і питати, хто ми такі, чого ми прийшли під Верховну Раду і щось там вимагаємо від них, великих державників. Це абсолютна політична амнезія. Ці люди забули, заради чого їх туди обирали, забули усі свої обіцянки. Скільки можна морочити людям голови на кожних виборах? Скільки можна годувати обіцянками зняти недоторканність? Настав час відповідати за свої слова. І це не завтра, не у 2020-му році, як того хоче Порошенко, а зараз! Вони сьогодні повинні показати, що український народ має відстоювати свої права і піднімати такі питання. Подивимося, що буде через годину в Раді (сьогодні у Парламенті планують розглянути зняття недоторканності та виборчу реформу, – ред.). Кожна фракція себе проявить, кожен депутат покаже, на чиїй він стороні: на стороні українського народу чи цієї олігархічної банди. Чим більше нас тут буде, чим рішучіший буде наш настрій – тим ближче ми будемо до перемоги. Нас не влаштовують постійно голослівні обіцянки і відтермінування. Ми сьогодні повинні реалізувати свої прагнення», – заявив Іллєнко.

Разом з тим, націоналіст наголосив, що нинішня акція під стінами ВРУ стосується і Президента Порошенка – адже саме він реально керує більшістю народних обранців.

«Попри те, що у нас парламентсько-президентська республіка, Парламент насправді відіграє другорядну роль. Він повністю нелегітимний, в ньому немає коаліції, там процвітає політична корупція і не приймаються жодні рішення. Долю країни вирішує одна людина – Петро Порошенко. Саме він контролює більшість людей у парламенті. Тому ми звертаємось і до нього. Саме він обіцяв зняти депутатську недоторканність, впровадити новий виборчий закон. Тому ми вимагаємо від нього виконати свої ж зобов'язання. Влада бариг скоро закінчиться, українці переможуть!»

Нагадаємо, з ночі під будівлею Парламенту почали збиратися учасники масштабної акції за політичну реформу. Однією з вимог активістів якраз є зняття депутатської недоторканності. Також опозиція вимагає створення антикорупційних судів та ухвалення нового виборчого закону. 

Варто зазначити, що активісти обіцяли великий масштаб протесту, а ще відучора до центру столиці стягнули правоохоронців та нацгвардійців. Зараз Рада оточена подвійним кордоном силовиків, весь квартал оточений щитами. Прохід на площу Конституції відбувається тільки через рамки. 

Цікаво, що сьогодні вранці Президент Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект закону під номером 7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України). Проте у разі ухвалення закон набуде чинності аж з 1 січня 2020 року.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ