Про це повідомляє Волинь UA

Проект рішення внесли на розгляд сесії міської ради фракції ВО «Свобода» та «Народного контролю».

За такий проект рішення не проголосували депутати з теперішньої провладної більшості в міській раді («УКРОП», «Батьківщина» та інші). На знак протесту проти такого ганебного голосування депутати з фракцій ВО «Свобода», «Народний контроль» та деякі інші покинули сесійну залу.

«Провладна більшість у Луцькій міській раді, яка не захотіла виступити проти ухваленого польським Сеймом пакету антиукраїнських законів – це безхребетні політичні імпотенти. Таке враження, що провладна більшість у Луцькій міськраді – це своєрідний філіал польського провладного ПіСу (правляча польська партія «Право і справедливість» – ред.). Луцькі «ПіСуари», замість захищати свою державу і своїх національних героїв, продемонстрували недалекоглядність і цілковиту відсутність державницького мислення та перспективи», – прокоментував результати голосування голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік.

Зазначимо, що 26 січня парламент Польщі ухвалив закон, згідно з яким до відповідальності притягуватимуться усі, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА

 

ІА "Вголос": НОВИНИ