Зараз ми бачимо, що центральна влада хоче підкорити собі місцеві громади. Саме підкорити, а не співпрацювати з ними.

Про це «Вголосу» розповів політичний експерт Олександр Кочетков.

«Якщо навіть кіоск хочеш відкрити,  то треба радитися з Києвом. Схоже, вони повністю копіюють, але пародійно, систему влади в Росії, бо там все вирішує Кремль, - зазначив експерт. - Нашому «95 кварталу» дуже це сподобалось і вони теж хочуть нічого не робити, а з усіх отримувати грошенята, або політичні чи бізнесові дивіденди. Аби громади на місцях жили, як могли, а до Києва данину носили».

Відтак, за словами Кочеткова, якщо влада намагатиметься побудувати таку модель управління, це і може призвести до того, що регіони почнуть захищатися від такого тиску Києва.

«Кожен регіон захищатиметься власноручно, шукаючи можливості порятунку: Львівщина тяжітиме до Польщі, частина Одеської області – до Молдови і Румунії, частина Закарпаття – до Угорщини, а східні території – до Росії. Виключати такого сценарію не варто, враховуючи те, що такий план існує в Росії, причому досить давно, тільки з 2014 року він дещо модернізований. І неадекватність центру та послаблення України – це саме те, чого хоче агресор», - резюмував він.

Більше читайте тут: «Чи може Україна перетворитися «на тисячу хуторів»?».

ІА "Вголос": НОВИНИ