Значна частина США потерпає від потужних вітрів, злив та великих снігопадів. Такий інтенсивний шторм отримав назву «бомбовий циклон», передає Голос Америки.

Державна служба погоди США видала інформацію стосовно потужних вітрів і штормів в районі Скелястих гір, долини Міссісіпі та Великих Озер.

«Так, це дорівнює урагану категорії 1! Це серйозна ожеледиця. Навіть не намагайтесь виїжджати на машині у такий шторм». Таке повідомлення розмістила служба погоди міста Боулдер у Twitter.

В Колорадо щонайменше 184 000 споживачів постраждали від вимкнень світла, пов'язаних з погодою, повідомляє речниця енергокомпанії Xcel Energy Мішель Агуайо і майже 5 000 осіб не мають електроенергії. В Техасі без струму опинились 69 000 осіб. В Денвері аеропорти було тимчасово закрито, а багато рейсів скасовано.

Бомбовий циклон, який пронісся Східним узбережжям США минулого року спричинив загибель декількох людей, а також збої в перевезеннях потягами та літаками і залишив без струму близько двох мільйонів людей, нагадують ЗМІ.

Як відомо, на початку березня у США в Алабамі та Джорджії вирували торнадо, також в Алабамі та Міссісіпі – повені, через які затопило понад 20 автомобільних доріг.  Сильний снігопад звалився на Міссурі.

ІА "Вголос": НОВИНИ