[media=144127,144128,144129,144130,144131,144132] 

«З ініціативи учнівського самоврядування ми сьогодні долучаємося до всеукраїнської акції. Ці ангели є нашим  зв'язком із душами загиблих, що своєю кров’ю першими скропили Майдан і барикади на Грушевського та на Інститутській. Ми не маємо права їх забувати. Наша вдячність Героям Небесної Сотні – безмежна», - розповіла кореспондентові «Вголосу» Директор Львівського художнього ліцею Оксана Смерека-Малик.  

Учні ліцею представили саморобну композицію, яку присвятили трагічним подіям 2013 року.
«До четвертої річниці Революції Гідності ми вирішили зробити щось особливе своїми руками. Я зліпив із пластиліну людей, які перебували на Майдані в той час: українців – захисників нашої держави і ворогів по ту сторону барикад - беркутівців і так званих тітушок. В цю роботу ми вклали частинку нашої душі», - ділиться враженнями ліцеїст 9-Б класу Ростислав Андріївський.  
На імпровізований мітинг-реквієм також запросили матерів, дружин та дітей загиблих. Жінки ділилися спогадами, ледь стримуючи сльози: «Коли мій син Іван їхав з дому на Майдан, то забув документи вдома. Донечка понесла їх до таксі, а він сказав їй услід: «Ви все зможете витримати, я ж повернуся героєм..». 
Дружина одного із загиблих Андрія Дигдаловича Наталія подарувала ліцеїстам прапор із Сокільників, що його чоловік повіз із собою до Києва на Революцію Гідності. Після хвилини мовчання діти почали вирізати ангеликів із білого паперу, які згодом, 20 лютого, обіцяють повісити на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ