Про це повідомляє bbcccnn.com.ua.

Ці дані опубліковані на основі електронних декларацій про майно.

«Мова йде про внесені до реєстру даних приналежності членів сімей декларантів громадянства Республіки Вануату. Зокрема, перевіряється інформація щодо Я.В. Мосейко, А.В. Колесника, Е.В. Литвинова та інші», - зазначено в повідомленні.

Про результати перевірки буде повідомлено після її завершення.

Дружина колишнього заступника голови Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова Людмила (громадянка Вануату) задекларувала продаж нерухомості на Вануату на загальну суму 2 248 866 гривень в 2015-2016 роках.

Суддя Пологівського районного суду Запорізької області Яків Мосейко вказав у своїй декларації двох доньок, які є громадянками Вануату.

Голова Смілянської районної державної адміністрації Черкаської області також вказав в декларації дружину-громадянку Вануату.

Вона задекларувала житловий будинок (його вартість за останньою оцінкою становить 1,5 млн гривень), автомобіль «Mazda» (2004 рік випуску), а також 63 тис. гривень в якості доходу від підприємницької діяльності.

Дружина колишнього заступника голови Вищого спецсуду продала своє майно на тропічних островах. Сама вона є громадянкою Вануату. Як стало відомо, в 2015 році вона продала нерухомість на 1 514 826 гривень, а в 2016 році - на 734 040 гривень.

«Службовець одного з райвідділів провів державну реєстрацію трьох земельних ділянок загальною площею 48,5 га орієнтовною вартістю один мільйон гривень і зареєстрував право постійного користування ними за людиною, яка померла в 2003 році», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Вануату - держава в Тихому океані, розташована на 83 островах, а на заході межує з економічною зоною Австралії. Населення Вануату в 2015 році становило близько 260 тис. чоловік.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ