Про це повідомляє проект «АПК-Інформ», посилаючись на власні дані моніторингу ринку.

Загалом овочі борщового набору за тиждень подорожчали на 7,2%. Зросли ціни на капусту і картоплю - на 12 і на 8% відповідно. Ціни на моркву та цибулю не змінились.

«Активізація торгівлі в сегменті овочів борщового набору в кінці березня-початку квітня - досить часте явище, особливо характерне для сезонів з невеликим обсягом власного виробництва. Збільшення попиту на овочі, як правило, супроводжується розширенням діапазону відпускних цін за рахунок подорожчання продукції високої якості і, крім того, часто є причиною початку масового імпорту овочів з ЄС і СНД», - пояснює керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Тетяна Гетьман.

Натомість в Україні подешевшали фрукти.

Проблеми зі збутом змушували виробників яблука в основних регіонах України кілька знижувати відпускні ціни. У той же час, деякі садівники в західних областях країни почали вести продажу за мінімальними цінами, що, на думку аналітиків проекту, призведе до помітного здешевлення яблука і в інших господарствах.

Банани на минулому тижні продовжували дешевшати, що, за словами продавців, було пов'язано з відсутністю активного попиту на них. Так, за тиждень ціна на цю продукцію впала на 7%.

На ринку цитрусових за минулий період істотних змін не спостерігалося. Продавці повідомляли про стриманий попит, у зв'язку з чим не хотіли переглядати вже сформовані ціни.

ІА "Вголос": НОВИНИ