На Львівщині невпинно зростає вартість проїзду у громадському транспорті, втім, зупинити цей процес може лише підтримка вітчизняного виробника.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив очільник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

За його словами, львівські перевізники не мають змоги придбати новий транспорт, тому постійно витрачають чималі кошти на «латання» того, який, по суті, уже й непридатний до використання. А це, відповідно, позначається й на вартості проїзду.

«Сподіваюсь, що з наступного року вдасться запровадити програму, якою ми зможемо підтримувати нашого львівського виробника, щоб знизити вартість. Або зробити лізингову програму, щоб наші перевізники могли купувати транспорт…», - зазначив Святослав Товстига.

Втім, він додав, що на вартість проїзду впливає не лише цей фактор, але й відсутність монетизації, а, відповідно, й значне використання пільг на проїзд, тому над проблемою слід працювати комплексно. До слова, ціни на приміських та міжміських маршрутках Львівщини зросли майже на 50 копійок за кілометр. Перевізники пояснюють такий стрибок збільшенням вартості пального та запчастин.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня на телеканалі НТА о 19.00.

ІА "Вголос": НОВИНИ