Про це повідомляє The Guardian.

Основні виробники вина – Франція, Іспанія та Італія – ​​у минулому році зіткнулися з несприятливими погодними умовами: виноградники страждали то від спеки, то від холоду. На тлі цього у 2017 році було зібрано менше винограду, що призвело до найбільшого скорочення виробництва вина з 1961 року.

Міжнародна організація виноградарства та виноробства також підтверджує суттєве скорочення врожаю у 2017 році. За даними організації, світове виробництво вина скоротилося на 8%, до 247 млн ​​гектолітрів. Це приблизно на 2,9 млрд стандартних винних пляшок менше, ніж зазвичай.

У британській компанії Berry Bros & Rudd, що займається продажем вин по всьому світу, стверджують, що вироблені у 2017 році вина вже починають виходити на ринок.

Експерти компанії прогнозують, що ціни на популярні вина у низькому і середньому цінових сегментах (Просекко, Піно-грі, іспанські червоні вина тощо) виростуть у середньому на 10-30%. Спрогнозувати, на скільки точно здорожчає вино, досить складно, оскільки ціна для покупця залежить ще і від націнки імпортера.

ІА "Вголос": НОВИНИ