[media=156560,156561,156562,156563] 

Це одна з найскладніших і престижних етапів гонки «Формули-1» на міській трасі Монте-Карло в князівстві Монако, пише calend.ru.

В автопробігу 1929 взяло участь 16 гонщиків, які повинні були пройти 100 кіл загальною протяжністю 318 км. Переможцем першого Гран-прі став Williams, який представляв команду «Molsheim» на автомобілі «Bugatti 35-B». 
Варто відзначити, що поява Гран-прі Монако в міжнародному календарі автоспорту — це заслуга Президента Гран-прі Антоні Ноеса, який ще в середині 1920-х років із друзями організував асоціацію «Automobile Club de Monaco». І ось завдяки його зусиллям, величезному бажанню і організаторському таланту, і, звичайно ж, за активної підтримки та зацікавленості Принца Луїса II, стартувала ця подія, яка з роками набула світового масштабу в найменшій (після Ватикану) європейській державі.
Також варто відзначити, що сьогодні ця захоплююча гонка залишилася останньою гонкою «Формули-1», яка проходить по міських вулицях, а не на спеціально побудованій трасі, що теж додає їй особливої принадності. Хоча цілком очевидно, що траса в Монако не відповідає тим вимогам безпеки, які висуває Федерація. 
Сьогодні про легендарну гонку Гран-прі Монако відомо у всьому світі навіть тим, хто не є пристрасним шанувальником автоспорту. Вона вважається однією з найяскравіших, найпрестижніших і найскладніших гонок в чемпіонаті «Формули-1».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ