[media=152231,152232,152233,152234,152235,152236,152237] 

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

У смт. Брюховичі купальний сезон відкритий на двох озерах: ТзОВ «Колиба» та ФОП «Савчук», а у м. Винники покупатися можна на базі відпочинку «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок».

«Хочу запросити всіх охочих на відпочинок, адже вже отримані всі дозволи, ми маємо паспорти пляжу. На території в нас облаштовано переодягальні, душі з холодною та гарячою водою, туалети, - чого не було зроблено до того. В період з 9 ранку до 8 вечора, коли працює пляж, в нас є 3 рятувальники в будні дні та ще один приходить у вихідні. Два роки озеро було на реконструкції, ми розчистили берегову лінію,  завезли близько 600 кубів піску, який просіюється кожного вечора, очистили водне дно», - розповідає адміністратор відпочинкового комплексу «Колиба» Ірина Хабовчак.

Ціна за вхід на пляж – 35 грн, для дітей віком до 7 років – безкоштовно. Глибина озера становить 1,8 м до буйків. Також є можливість спробувати водні лижі, позайматися на спортивному майданчику, для дітей у затінку розташовані гойдалки та гірки. Більше того, організовано ще одне озеро тільки для риболовлі.

На інших водоймах, а їх у Львові є 97, у Брюховичах – 25 та у Винниках – 6, купатися категорично заборонено! Це природні, декоративні, пожежні та технічні водойми та відстійники. «На жаль, нещасних випадків по області вже було достатньо багато. За статистикою, у Львові в нас проблема не з озерами, на яких дозволено купатися, а навпаки, де не дозволено. В нас щорічно гинуть люди, торік на непридатних для купання водоймах загинуло троє людей», - наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ