У серпні 2019 року відзначають три свята, які пов'язані з Ісусом Христом, повідомляє УНІАН.

Перший - Медовий Спас відзначатимуть 14 серпня. Його також називають Маковий, або ж Спас на воді. Є у нього ще одна назва - Маковія - від імені мучеників Старого Завіту - Маковеїв.

У цей день також починається Успенський піст, який триватиме до 27 серпня.

Також, у день Медового Спаса заведено святити в храмах мед, стільники, воду, мак і трави.

Другий, або ж Яблучний (Великий) Спас припадає на 19 серпня. Свою назву він дістав від того, що саме в цей період достигали яблука  та інші фрукти. Вважалося, що до Яблуневого Спаса не можна їсти яблука.

Крім того, це свято таокж Преображення Господнього - у цей день Ісус явив апостолам свою божественну силу: він повів їх на гору Фавор і там преобразився: його обличчя засяяло, а одяг став білим.

За традицією, у цей день освячують яблука та інші фрукти, а також поминають покійних на цвинтарях.

Третій, він же Горіховий, або ж Хлібний Спас відзначають наприкінці місяця - 29 серпня, після завершення Успенського посту.

Свято було встановлене православною церковю на честь перенесення до Константинополя Нерукотворного образу Ісуса Христа. Від цього й походять інші назви свята - Полотняний Спас, Спас на полотні, Нерукотворний Спас. За Біблією, Ісус умив обличчя водою і витер його рушником, на якому відбився його лик.

В цей час достигають горіхи, які можна освячувати в церкві.

Нагадаємо, сьогодні відзначається День Військово-повітряних сил ЗСУ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ