Про це сьогодні, 18 червня, під час апаратної наради у Львівській ОДА розповіла директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, передає кореспондент «Вголосу». 

«Щодо фінансового забезпечення оздоровчої кампанії, то на 2018 рік  передбачили кошти у сумі понад 15 млн грн і понад 13 млн грн – кошти у місцевих бюджетах. За кошти обласного бюджету вже закуплено 2310 путівок на суму понад 10 млн грн. З них до закладів, що розташовані на території області – 1520, та до закладів на узбережжі Чорного моря – 790».

Також, за її словами, оздоровлення та відпочинок дітей забезпечується за державні кошти. «Це направлення наших діток до дитячих міжнародних таборів «Артек» та «Молода гвардія», що діють цілий рік. І вже з початку року в нас оздоровилося у цих таборах 614 дітей і ще 1400 плануємо оздоровити у таких таборах до кінця 2018 року. Як правило, це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти з багатодітних сімей», - уточнила чиновниця. - А за позабюджетні кошти цьогоріч планують оздоровити на території Херсонської області 76 дітей учасників АТО зі Львівщини.

Директорка департаменту також розповіла, що 24 заклади оздоровлення і відпочинку на Львівщині на сьогодні внесені в реєстр при Міністерстві соціальної політики як такі, що надаватимуть відповідні послуги. З них тільки 17 планують надавати послуги протягом 2018 року. Решта закладів, які були внесені в реєстр, на сьогодні з певних причин або збанкрутували, або не надають послуги з дитячого  оздоровлення і відпочинку. Однак зараз лише 10 закладів отримали дозвільні документи на функціонування.

Як додала директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, на Львівщині діятимуть і пришкільні табори. 

ІА "Вголос": НОВИНИ