Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Середяк зазначила, що вступна кампанія 2016 року розпочинається 11 липня. Із цього дня вищі навчальні заклади України починають приймати від абітурієнтів документи для вступу в електронній та паперовій формі.

«У паперовій формі документи подають ті абітурієнти, які мають додаткові бали: за курси, за участь у Малій академії наук, призери олімпіад. Тобто лише та категорія людей, яка має документи, може особисто здати їх. Усі інші повинні обрати електронний формат подачі документів», – сказала директор ЛРЦОЯО.

Вона додала, що ВНЗ ще у грудні минулого року затвердили список предметів, оцінювання у формі ЗНО з яких потрібно, щоб вступити на певну спеціальність. Тож перед реєстрацією на ЗНО студентам варто уважно вивчити правила вступу обраних закладів вищої освіти.

Крім того, Лариса Середяк зазначила, що цьогоріч дещо змінено принцип подання документів у виші: якщо 2015 року можна було подавати документи у 5 ВНЗ на 3 напрями, то у 2016-му – 15 заяв на 5 спеціальностей. Тобто вступник зможе подавати заяви в більше вишів, але в межах одного закладу їх буде менше.

Як писав «Вголос», у понеділок, 1 лютого, розпочинається реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ