Про це повідомляє МОЗ.

На щастя, у всіх регіонах України показники захворюваності не перевищують епідемічні пороги. За звітний тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіло 160 400 осіб, із них 66,7% - діти віком до 17 років.

Разом з тим, зростає кількість дорослих хворих, а показники захворюваності у дітей до 17 років залишилися на рівні минулого тижня. Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, залишається на рівні милого звітного періоду та становить 3,2%.

Порівняно з минулим тижнем зафіксовано, що дітей віком до 4 років госпіталізовано менше. Летальних випадків від грипу не зареєстровано. З початку епідсезону вакциновано проти грипу 2 089 осіб. 

За даними територіальних органів охорони здоров'я з початку епідемічного сезону (з 3 жовтня до 13 листопада) в Україні зареєстровано 951 602 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Зокрема, вже перехворіло 2,2% населення України (без урахування АР Крим та міста Севастополя), із загальної кількості більшість захворілих - діти.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ