Як інформує прес-служба Львівської облради, перебіг робіт на об’єктах обговорили 3 серпня на нараді під головуванням співголови обласної спостережної ради, заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака.

Загальна сума проектів – понад 50 млн грн, реалізованих у рамках співпраці Українського фонду соціальних інвестицій, Львівської обласної ради та місцевих громад. 

Під час наради обговорили стан виконання робіт у Кам’янка-Бузькому районі, де заплановано здати 11 об’єктів.

Загалом роботи на об'єктах ведуть згідно із затвердженим графіком. Лише на одному об'єкті виникли питання щодо здійснення заходів з енергозбереження. Йдеться про проект «Покращення умов надання освітніх послуг для громади м. Кам'янка-Бузька. Першочергові заходи по капітальному ремонту та енергоефективності Кам'янка-Бузького ДНЗ №3, навчання громади м. Кам'янка-Бузька, Кам'янка-Бузького району Львівської області/KfW».

Згідно із проектно-кошторисною документацією, УФСІ виконав усі роботи, проте, на думку учасників наради, втіливши окремі заходи з енергозбереження, не досягнули основного результату – суттєвої економії енергоресурсів. П'ятак запропонував директорові Львівського регіонального представництва УФСІ Сергію Шигірту розглянути можливість проведення енергоощадних заходів з утеплення стелі ДНЗ на суму 400 тис. грн, з яких левову частку коштів нададуть міський і районний бюджети Кам'янка-Бузького району.

«Витрачаючи кожну бюджетну і спонсорську гривню, ми маємо забезпечити максимально ефективний результат у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, щоб показати приклад іншим громадам», – зазначив заступник голови обласної ради.

Загалом до кінця цього року на Львівщині планують ввести в експлуатацію ще 36 об'єктів соціальної інфраструктури, два з яких було урочисто відкрито минулого місяця в Кам'янка-Бузькому та Буському районах.

ІА "Вголос": НОВИНИ