Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

За словами Лариси Середяк, вступити на магістратуру можна буде лише за процедурами зовнішнього незалежного оцінювання. Вступ до магістратури на «Правознавство» – це експеримент, який відбувається згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, у кількох областях в дев’яти вищих навчальних закладах.

У Львові процедуру вступу адмініструватиме Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти.

«Іспит буде 23 липня. Ті, хто зареєструється до 18 липня на вступ у магістратуру, повинні будуть 23 липня прийти у визначені пункти та писати завдання, які складала робоча група з кількох вищих навчальних закладів. Це будуть завдання із правознавства та англійської мови», – розповіла керівник ЛРЦОЯО.

Вона додала, що на тестуванні у Львові очікують 700 учасників. За результатами тесту студенти матимуть право навчатися у магістратурі одного з дев’яти ВНЗ, які беруть участь в експерименті.

Нововведення, за словами Лариси Середяк, цього року діють в Чернівецькому університеті, в чотирьох ВНЗ в Києві, у двох закладах в Одесі, в Полтавському юридичному інституті, Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого та в ЛНУ ім. Франка.

ІА "Вголос": НОВИНИ