[media=140952,140953] 

Про це сьогодні, 12 квітня, під час брифінгу розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, інклюзивно-ресурсні центри – заклади, у яких повинні надавати допомогу, корекційно-реабілітаційні послуги та здійснювати супровід дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років.

 «У 2018 році маємо виділену субвенцію 8,2 млн грн на дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються на інклюзії. У нас таких дітей є 358. В середньому на кожну дитину – близько 23 тисяч гривень, - зазначила Любомира Мандзій. - 35% цих коштів може бути використано на обладнання, що можуть закуповувати заклади освіти для цих діток у класи. 65% - це реабілітаційні і корекційні послуги».

Також вона додала: «Окрім цього, у 2018 році маємо субвенцію з державного бюджету, яку розподілятимемо по територіях тоді, коли приймуть рішення органи місцевого самоврядування про створення інклюзивно-ресурсних центрів. На сьогодні маємо 19 рішень територіальних громад. Інші території упродовж травня приймуть рішення».

За словами чиновниці,  на обладнання для цих закладів Львівщина має близько 6,5 млн грн. «Якщо ми ставили за мету створити 25 інклюзивно-ресурсних центрів, то в середньому це буде близько 200 тисяч грн на обладнання для центру», - уточнила вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ