Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук.

Вона нагадала, комплекс реставрують з 2011-2012 років. Відповідно до проектно-кошторисної документації у минулому році виконали всі реставраційні роботи у самій церкві. А ще у кінці 2016 року здали в експлуатацію відреставровані стінописи.

До слова, стінописи всередині  церкви відреставрували за грантові кошти – 700 тисяч гривень. Також раніше встановили нову систему грозозахисту, автоматичну протипожежну систему оповіщення, протизламну систему та нову систему електромережі.

«Цього року оголосили тендер на реставрацію дзвіниці. Наступного тижня вже буде відкриття пропозицій щодо підрядника, після чого пропишемо графік виконання робіт, – додала Оксана Ткачук. Кошторис – 1,4 млн грн. Відтак плануємо в цьому році завершити весь об'єкт».

Як повідомляли у Львівській ОДА, кошторисна вартість всіх робіт становить близько 7 млн гривень.

Довідка:

Дерев'яний храм Св. Юрія 1678 р. в м. Дрогобичі – пам'ятка архітектури національного значення кінця XV - початку XVI століть – належить до визначних пам'яток давньої української сакральної архітектури, внесених до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ