[media=140289,140290,140291,140292] 

Про це сьогодні, 23 квітня, під час брифінгу розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький, передає кореспондент «Вголосу».

«Із 47 випадків – 4 випадки – несправність газового обладнання і 43 – порушення споживачем інструкцій з безпечного користування газовими приладами», - уточнив він.

Також Віктор Іваніцький додав, що упродовж всього 2017 року зафіксували 43 випадки отруєнь чадним газом, під час яких постраждало 83 особи, зокрема 21 дитина. 1 особа загинула.  

Відтак фахівці радять львів'янам провітрювати приміщення, де знаходяться газові прилади. Також нагадують про заборону встановлення електровитяжок над газовими плитами в тих кухнях, де є двохфункційні котли та газові колонки.

Завідувач підстанцією №2 швидкої медичної допомоги у Львові Олег Фогт також розповів, що найбільше отруєнь стається вночі, коли люди засинають.

«Ступінь отруєння залежить від часу перебування у приміщенні та концентрації газу. Найчастіше реагують діти та вагітні. Серед основних ознак – запаморочення, почервоніння шкіри обличчя, головний біль, іноді втрата свідомості», додав він.  

Як виявити витік газу та що робити при цьому, дивіться на фото.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ